Pikéthy Konzi
Hírek / Koncertek

Vissza a listához

Legnépszerűbb kisfilm és 2. hely a diákpolgármester választáson

2016. május 15. 18:32

A Vácott évtizedes múltra visszatekintő, Bíró György és barátai által szervezett, a Föld Napjához és városi környezetvédelmi vetélkedőhöz kapcsolódó diákpolgármester választásra idén május 12-én került sor. A megmérettetésen iskolánk is részt vett, diákpolgármester-jelöltünk a 11. osztályos Viola Kristóf volt. Idén először a jelölteknek kampányfilmet is kellett forgatniuk, amelyek közül a szintén iskolánk tanulója, Petyánszky Krisztián által elkészített kisfilm lett a legnépszerűbb. A jelölteknek Vác életét befolyásoló javaslatokat is kellett tenniük az Önkormányzat felé. A versenyt a Madách Imre Gimnázium diákja, Uzonyi Bálint nyerte, Viola Kristóf pedig a 2. helyen végzett.

Iskolánk csapata Steidl Levente önkormányzati képviselővel és Prekup Valér tanár úrral (Fotó: Cseledy András)
Iskolánk csapata Steidl Levente önkormányzati képviselővel és Prekup Valér tanár úrral (Fotó: Cseledy András)

A verseny több részből állt. A Föld Napja programsorozathoz kapcsolódó környezetvédelmi vetélkedőn kívül az iskolák csapatai a Főtéren felállított színpadon adtak bemutatkozó műsort; a konzisok műsorában természetesen a zene kapta a főszerepet. A diákpolgármester jelölteknek írásos programokat is kellett készíteniük, melyet a következő évben, ha sikerül, meg is kell valósítaniuk. A programokat szakmai zsűri bírálta el, és a legjobbnak a kampányműsorral együtt, a Madách Gimnáziumét találta. Iskolánk jelöltje, Viola Kristóf programjának eleme volt többek között a Duna-parti sétány egy részén szabadstrand kialakítása is. „A verseny végén 6 önkormányzati képviselő (Kovács Ágnes, Matkovics Ilona, Kászonyi Károly, Krauze István, Pető Tibor, és Steidl Levente) csatlakozott a versenyző iskolák csapatához egy-egy aktuális váci diákságot érintő probléma megoldásán dolgoztak, melyet a diákpolgármester jelöltekkel közösen terjesztettek elő. A versenynek ez az utolsó momentuma túlmutatott a megmérettetésen, ez már a diákokkal való együttgondolkodás próbatétele volt” — írja a Vác Online.

A verseny utolsó részét, a népszavazást — amelyet az iskolák létszámával arányosan értékelt a bizottság — szintén iskolánk jelöltje nyerte meg.

Ezúton is gratulálunk Vác új diákpolgármesterének, Uzonyi Bálintnak és a Madách Imre Gimnázium csapatának, és természetesen a kiemelkedő teljesítményt nyújtó konzis csapatnak és Viola Kristófnak és felkészítő tanáruknak, Prekup Valérnak!

A diákpolgármester választás első három helyezettje (Fotó: Cseledy András)
A diákpolgármester választás első három helyezettje (Fotó: Cseledy András)

A versenyről részletes beszámolót itt olvashatnak.

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2016. május 16.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola