Pikéthy Konzi
Hírek / Koncertek

Vissza a listához

Idén augusztusban is Börzsöny Barokk Napok

2011. július 20. szerda 20:31

A régi korok muzsikájának rajongói már otthonosan mozoghatnak a Börzsöny hegyei között, ahol 2011. augusztus 23. és 27. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivált. Az elmúlt években az eseménysorozat rangos helyett vívott ki az ország nyári kulturális kínálatában, számos neves hazai előadó mellett világhírű külföldi együttesek is felléptek már a fesztiválon. Az idei program is hasonlóan nívós kulturális élményt ígér. A barokk mellett a középkori és reneszánsz zene is megjelenik a koncerteken, amelyeken olyan neves hazai művészek és együttesek lépnek fel, mint a Voces Æquales énekegyüttes, Ábrahám Márta, Spányi Miklós, Dinyés Soma, Philipp György, Szászvárosi Sándor, a Sebastian Consort és Lachegyi Imre – közülük többen iskolánk tanárai. A fesztivál eseményeinek ezúttal Szokolya, Berkenye, Nógrád, Kismaros, Verőce és Vác templomai adnak otthont.

De nem csak a páratlan zenei élmények miatt érdemes ellátogatni a koncertekre: külön felüdülést jelent a gyönyörű táj, a lenyűgöző panoráma és a koncertek helyszínéül szolgáló műemlék templomok. A fesztivál méltó záróakkordja lesz az ország nyári kulturális kínálatának

További információ a fesztivál honlapján: www.borzsonybarokk.hu

A fesztivál szervezője a:

Consort Zenei Alapítvány – Pro vera arte

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2011. július 20.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola