Pikéthy Konzi
Hírek / Koncertek

Vissza a listához

Ábrahám Márta hegedűművész nyári mesterkurzusa Zebegényben

2011. április 28. szombat 13:25

„Nincs csúcs. Mindig lehet újabb magasságokba jutni.”
Jascha Heifetz

Ábrahám Márta hegedűművész, a Zeneakadémia tanára öt napos hegedű és kamarazene mesterkurzust tart 2011. június 18-23. között a festői szépségű Zebegényben. A nyári zenei táborban – melynek a Zebegényi Könyvtár ad otthont – Tóth Marianna, zeneakadémiai zongoratanár működik közre korrepetitorként.

A művésztanárok várják fiatal hegedűsök és kamaracsoportok jelentkezését aktív műhelymunkára: hegedűórák, kamarazenélés, előadások, közös koncert.

Az inspiráló környezet, a Dunakanyar nyugalma, csodálatos természeti adottságai kiváló lehetőséget nyújtanak pihenésre és kikapcsolódásra az elmélyült gyakorlás, próbák mellett.

A kurzus nyitókoncerttel kezdődik, Ábrahám Márta és Tóth Marianna közreműködésével, június 18-án szombaton 19 órakor a Zebegényi Templomban (Kós Károly tervezte, épp 100 éve).

A zárókoncert június 23-án csütörtökön 19 órakor, a növendékek és a tanárok együttes részvételével zajlik. A kurzus nyelve magyar és igény szerint angol, a részvételi díj aktív résztvevőknek 25.000 Ft+áfa, passzív hallgatóknak ingyenes. A zeneakadémiai hallgatóknak a kurzuson való részvételért kreditpont jár.

A hat napos rendezvény különösen hasznos a Zeneakadémiai felvételire készülő fiatal muzsikusoknak, mint intenzív felkészülés, és mindazoknak, akiknek fontos a tudás, és az élmény, ahogy az elmélet a színpadon tapasztalattá lényegül.

Igény esetén olcsó szállás, és ebéd a zebegényi Almáskert Fogadóban.

Jelentkezési határidő: 2011. május 20.

Jelentkezési cím: martaabraham@hotmail.com

További információ: www.martaabraham.com és (20) 313 0307.

© MMXX Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola | Utoljára frissítve: 2011. április 28.
Oldaltérkép | Impresszum | Kapcsolat | Technikai információk és hibabejelentés | Zeneiskola